غیبت
غیبت در احادیث و روایات
در این قسمت به بعضی از روایات و احادیثی كه از پیامبر اكرم( صلی الله علیه و آله ) و امامان معصوم( علیهم السلام ) دربارة غیبت رسیده است می پردازیم و برخی از آنها را مورد بررسی قرار می دهیم.
ـ رسول الله( صلی الله علیه و آله ): « ـ فی خطبه حجه الوداع ـ اَیُّها النّاس، اِنَّ دِماءَكُم وَ اَموالَكُم وَ اعراضَكُم عَلَیكُم حَرامٌ، كَحُرمَهِ هذا فی بَلَدِكُم هذا، اِنَّ اللهَ حَرَّمَ الغیبهَ كما حرَّمَ المالَ و الدَّمَ ».
پیامبر خدا( صلی الله علیه و آله ): « ـ در خطبة حجه الوداع ـ فرمود: ای مردم! همانا خونها و اموال و اعراض شما بر شما حرام ( و محترم ) است، همچون حرمت این روز شما در این ماه شما و در این شهر شما. هر آئینه خداوند غیبت را حرام كرد، همچنان كه مال و خون را حرام گردانید ».
ـ الامام علی( علیه السلام ): « الغیبهُ جُهدُ العاجِزِ ».
امام علی( علیه السلام ): « غیبت كردن كار شخص ناتوان است ».
امام صادق( علیه السلام ): « غیبت نكن كه از تو غیبت می شود، و برای برادرت چاه مكن كه خود در آن می افتی، زیرا به هر دست بدهی با همان دست پس می گیری ».
ـ الامام الحسین( علیه السلام ): « ـ لِرَجُلٍ اغتابَ عِندَهُ رَجُلاً ـ یا هذا، كُفَّ عَنِ الغیبَهِ؛ فَاِنَّها إدامُ كِلابِ النّارِ ».
امام حسین( علیه السلام ): « ـ به مردی كه در حضور ایشان غیبت كرد ـ فرمود: ای مرد! دست از غیبت بردار، زیرا غیبت نوالة سگهای دوزخ است ».